Szimpózium a magyar érintettekkel való visszatérő párbeszédért

Tudományos szimpóziumot rendezett a Kedrion vállalatcsoport magyarországi leányvállalata, a HUMAN BioPlazma  2014. szeptember 19-én a budapesti Akvárium Klubban, amely „A plazmagyűjtéstől a gyógyszeres terápiáig” címet viselte. Célkitűzés, hogy a konferencia egy visszatérő rendezvény legyen, bevonva az értékteremtő láncolat (plazma-lánc) összes tagját: donorokat és betegszervezeteket, plazmagyűjtő centrumokat, orvosokat és egészségügyi dolgozókat. A szimpózium kiváló lehetőséget teremt a vállalatnak, hogy értesüljön különböző álláspontokról és igényekről, teret és fórumot biztosítva az érintetteknek a kérdezésre és a válaszadásra. A mély, interaktív kommunikáció olyannyira kívánatos a plazma-lánc minden szereplője részéről, hogy ez a jelenség arra ösztönözte a Kedriont, hogy a szimpózium egy rendszeresen megrendezendő esemény legyen, amelyet minden évben különböző terápiás terület vizsgálatának dedikálhat.

Idén a program a hematológia/hemofília területére koncentrált. A terület kulcsfontosságú személyei engedtek bepillantást munkájuk mindennapjaiba, ismertették a résztvevőkkel szakmai álláspontjukat, úgy mint Prof. Dr. Kiss Csongor, Prof. Dr. Boda Zoltán és Dr. Nemes László; a HUMAN BioPlazma és a Plazmaferezis felső vezetőivel egyetemben, mely utóbbi társaság a Kedrion magas minőségű plazmagyűjtésre szakosodott leányvállalata.

Dr. Stephan Walsemann, mint az Európai Plazmagyűjtő Központok Bizottságának  elnöke, szintén tartott prezentációt. A konferencia keretén belül a résztvevők jelentős része látogatást tett a Plazmaferezis ‘Budapest 2’ állomásán, majd a rendezvény után lehetőség nyílt a Kedrion gödöllői üzemének megtekintésére, amely ebből a különleges alkalomból megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt.További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!