Rólunk

A Kedrion Biopharma vérplazma gyűjtésével és frakcionálásával foglalkozó biotechnológiai vállalat. Fő vérplazma-alapú terápiás készítményei ritka, illetve súlyos betegségben – mint például véralvadási és neurológiai rendellenességek, vagy veleszületett, illetve szerzett immunhiányos állapotok – szenvedő embereknek nyújtanak segítséget.

A Kedriont 2001-ben alapították Olaszországban, de a cég gyökerei évtizedekkel korábbra nyúlnak vissza a vérplazma alapú termékek előállítása területén.

2022-ben a Kedrion egyesült a brit székhelyű BPL (Bio Products Laboratory) vállalattal, amely több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a ritka betegségek kezelésére szolgáló, vérplazma alapú gyógyszerek gyártása terén.

A Kedrion 2021-ben felvásárolta a Prometic vállalatot, valamint annak a világon elsőként kifejlesztett, veleszületett plazminogénhiány kezelésére szolgáló terápiáját, ily módon is megerősítendő elkötelezettségünket a ritka, illetve rendkívül ritka betegségek elleni küzdelmünk iránt.

 

Kedrion szerte a világban

A Kedrion az emberi vérplazma alapú terápiák, illetve a ritka betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek globális gyártójaként világszerte több mint 4800 munkatársat foglalkoztat.

Európa és Észak-Amerika 5 országában 7 gyártóhellyel rendelkezünk; a BPL Elstree-ben (Egyesült Királyság) található telephelye gyártási hálózatunk legújabb tagja.

Plazmagyűjtő központjaink megtalálhatók az Egyesült Államokban és a Cseh Köztársaságban, készítményeinket pedig a világ több mint 100 országában forgalmazzuk. Ezen adatok alapján mi vagyunk a világ 5. legjelentősebb vállalata az emberi vérplazmából előállított gyógyszerek szegmensében.

A Kedrion nagy hangsúlyt fektet a termékei használóinak, valamint a gyógyszerek előállításában közreműködő közösségek és egyének jólétére egyaránt.

Terveink között további bővülés, valamint tapasztalataink, szakértelmünk és technológiánk szélesebb körű megosztása szerepel, hogy élhetőbb életet és jobb életminőséget biztosítsunk a ritka betegségekben szenvedő páciensek számára.

Jövőképünk

Minden személynek joga van az élethez, a szabadsághoz és a személyi biztonsághoz.* 

Néha természetes, véletlenszerű vagy éppen társadalmi okok hátráltatják az élethez, szabadsághoz és személyi biztonsághoz fűződő természetes jogot. Termékeinek speciális jellegéből adódóan a Kedrion egyes személyeket, közösségeket és intézményeket is támogat, hogy csökkenthesse vagy akár megszüntesse azokat a korlátokat, melyek akadályt jelenthetnek a fenti jogok gyakorlásában. A Kedrion segít abban, hogy a természetes jogok (az élethez, szabadsághoz és személyi szabadsághoz fűződő jogok) olyan társadalmi joggá váljanak, ami a lehető legjobb körülmények közötti élethez való jogot jelenti.

Éppen emiatt gyűjti be, alakítja át, teszi aktívvá és felhasználhatóvá azt az élet számára elengedhetetlen energiát, ami a véren keresztül termelődik, alakul újjá, őrződik meg, majd szállítódik a megfelelő helyre; célja, hogy ez az energia átkerülhessen az egyik emberből a másikba, és hogy mindenki élhessen alapvető jogaival.

*Az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata, 3. cikk

Küldetésünk

A Kedrion emberi plazma alapú gyógyszerkészítményeket gyárt és forgalmaz, amelyek hozzájárulnak az emberek életminőségének javulásához. Azért dolgozik, hogy fenntartsa kiemelkedő gyártói színvonalát, célja a folyamatos fejlődés, hogy ezáltal megtarthassa vezető szerepét Olaszországban, és növelje részesedését a nemzetközi piacokon. A cég folyamatosan dolgozik azon, hogy megerősítse az orvosi, tudományos és nemzetközi közösségek elismert partnereként megszerzett pozícióját.

Kiemelkedő fontosságú célja, hogy megerősítse világpiaci szerepét, miszerint stratégiai partnere azon országok nemzeti egészségügyi rendszereinek, melyek önellátásra törekednek a plazma alapú termékek hozzáférhetősége terén, a technológiai transzfer lehetőségét is kihasználva.

A Kedrion jövedelmet termel befektetői, alkalmazottai és a helyi közösségek számára, teszi mindezt következetesen saját jövőképével és értékrendjével összhangban, melyek: felelősség, átláthatóság, az emberekbe vetett bizalom, valamint az irántuk tanúsított tisztelet

KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁSUNK

TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Tevékenységünket olyan felelős világpolgárként végezzük, aki tiszteletben tart minden közösséget, akikért és akikkel dolgozik.

ÁTLÁTHATÓSÁG

Pontos és átfogó információ nyújtása minden érdekelt félnek.

MINŐSÉG ÉS BIZTONSÁG

Odafigyelő és tiszteletteljes hozzáállás ügyfeleinkhez, együttműködő partnereinkhez, valamint alkalmazottainkhoz valamennyi termékünk és eljárásunk minőségének és biztonságának folyamatos hangsúlyozásán keresztül.