5 éves lejáratú 300 M E értékű minősítés nélküli kötvény sikeres bevezetése

Az elmúlt néhány napban a Kedrion Csoport sikeresen fejezte be a 300 millió euró értékű fedezetlen és minősítés nélküli 2019. áprilisi esedékességű elsőbbségi kötvényeinek bevezetését. A kötvények rögzített évi 4,625%-os kamatszelvénnyel rendelkeznek. A kötvények kibocsátása névértéken (100%) történt. Az olyan kötvényeket, melyek névértéke minimum 100.000 euró, vezető nemzetközi intézményi befektetők jegyzik le és az Ír Részvénytőzsdén 2014. április 24.-i esedékességi nappal vezetik be.
A háromnapos európai, Londont, Párizst és Milánót érintő roadshow végén hivatalosan bejelentett tranzakciót rendkívül jól fogadták a nemzetközi pénzügyi közösség tagjai, a140-et meghaladó számú befektető részéről összességében több mint háromszoros túljegyzés mutatkozott, így a kibocsátó 25 bázisponttal csökkenteni tudta az induláskor javasolt kamat mértékét.
A 2014 és 2016 közötti időszakra szóló üzleti terv magvalósítása során az ilyen kötvények kibocsátásából származó bevételeket a Csoport jelenlegi adósságának visszafizetésére, valamint a következő öt év fejlesztési terveinek finanszírozására fogják fordítani.
A kötvények kihelyezésében a Banca IMI SpA és a Naxitis a kibocsátást közösen irányító bankként és közös könyvvezető bankként jártak el.

 

 További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!