Termékfejlesztés

A Kedrionnál a termékfejlesztés számos részleget és tevékenységet foglal magában, melyek az alapkutatástól a preklinikai és klinikai fejlesztésekig, illetve a termék alkalmazásának és hatékonyságának folyamatos monitorozásáig (farmakovigilancia) rengeteg területet lefednek. Minden szinten az a célunk, hogy bátorítsuk az innovációt, valamint hogy minden folyamatunk és termékünk tekintetében elősegítsük a folyamatos fejlesztést.

  • Kutatás és fejlesztés. Termékeinket olyan ritka és gyakran súlyos betegségek kezelésére alkalmazzák, mint például a hemofília vagy más immunhiányos betegségek.  A plazma alapú gyógyszerkészítmények a sürgősségi ellátásban is használatosak, így például, sokk, súlyos égések, szepszis és komplex műtéti beavatkozások esetén, továbbá újszülötteknél az Rh-faktorhoz kapcsolódó komplikációk megelőzésére.  A Kedrion folyamatosan keresi az új termékek létrehozásának, és a már meglévők továbbfejlesztésének lehetőségét. Mindezek mellett folyamatosan azon dolgozunk, hogy valamennyi telephelyünkön javítsuk a hatékonyságot és növeljük a kapacitást.
  • Klinikai tevékenység. A terápiás hatású készítmények kidolgozása és továbbfejlesztése nagy körültekintést és intenzív klinikai vizsgálatokat igényel, beleértve a megfigyeléses vizsgálatokat is.  A klinikai területekkel foglalkozó munkatársaink irányítják a folyamatokat a tervezéstől a megvalósításig, ahogyan a Kedrion termékeihez kapcsolódó nem-klinikai projekteket is.
  • Orvosi kérdések. Alapvető fontosságú, hogy a Kedrion marketing és oktatási feladataiban résztvevők megfelelő tájékozottsággal rendelkezzenek a Kedrion valamennyi termékének terápiás jellemzőiről, valamint azokról a rendellenességekről, melyekkel összefüggésbe hozhatók.  Ennélfogva különösen fontos, hogy tisztában legyenek az ezen termékeket övező szabályozási keretrendszerrel.  A Kedrion orvostudományi szakemberekből álló tanácsadó testületeket hív össze minden olyan szabályozási területen, melyhez kapcsolódóan tevékenységet végez, hogy így interaktív kommunikációra nyíljon lehetőség a kérdéses területeken.
  • Orvosi és tudományos tájékoztatás. A Kedrion a legfrissebb tudományos információk megosztásával támogatja külső marketing- és értékesítési hálózatát, valamint a vele együttműködő egészségügyi szolgáltatókat.

Az ún. Árva gyógyszerek (Orphan Drugs)

 

Számos olyan betegség és rendellenesség létezik, melyek életveszélyes állapotot eredményezhetnek, illetve kifejezetten súlyosak, azonban nagyon kevés embert érintenek.  Ezek közül néhányat mellőzött vagy más szóval árva betegségekként emlegetnek, ugyanis meglehetősen csekély gazdasági érdek fűződik a hozzájuk kapcsolódó kezelések kutatásához, kidolgozásához.  Az ilyen problémákra fellelt vagy kifejlesztett gyógyszerek „árva gyógyszerekként” (orphan drugs) ismertek.

Mivel a Kedrionnál az a célunk, hogy az olyan ritka betegségekben és rendellenességekben, mint például a hemofília vagy a primer immunhiányos betegségekben szenvedők számára gyógyulást, enyhülést hozzunk, különös fontossággal bír számunkra az ún. „árva” gyógyszerek kifejlesztése.