Technológia transzfer

A Kedrion büszke arra, hogy az olasz nemzeti egészségügyi rendszer partnerének mondhatja magát, hiszen Olaszország is az önellátást tűzte ki célul a plazma alapú gyógyszerek fejlesztése és ellátása területén. Az eközben szerzett egyedülálló tapasztalatok különleges s lehetőségeket biztosítanak a Kedrion számára, amihez persze felelősség is társul. Miközben a Kedrion aktívan támogatja plazma alapú termékeinek értékesítését a világpiacon, amellett is elkötelezte magát, hogy tapasztalatait és gyártástechnológiáját megossza a külföldi egészségügyi rendszerekkel, ezáltal elősegítvel, hogy azok is létrehozhassák saját önellátó plazmagyűjtő és -frakcionáló rendszereiket.

A Folyamat

A Kedrion az alábbiakat magában foglaló, lépésről lépésre kidolgozott folyamatot alakított ki tapasztalatainak és a technológiájának átadására.

  • Konzultáció és segítségnyújtás helyi plazmagyűjtő központok létrehozásához
  • Tapasztalatok és technológia átadása helyi plazmafeldolgozó üzemek létesítéséhez, ahol a végső cél a gyártás, csomagolás és a forgalmazás minden szakaszának megvalósítása a partner ellátó rendszere által biztosított költségvetési kereten belül.  A Kedrion kifejezetten ehhez a szakaszhoz ajánlja fel a kezdéstől a befejezésig nyújtott támogatását, ami az üzem megtervezésétől és kialakításától a személyzet képzésén keresztül az engedélyek megszerzéséig és a tényleges üzembe helyezésig tart.
  • Plazmafrakcionáló szolgáltatások nyújtása (bérfrakcionálás), az abból származó gyógyszerkészítmények (véralvadási faktorok, albumin és immunglobulin) előállítása, és ezek visszajuttatása a partnerországba