Új helyszín a KEDPlasma donorainak Fürth történelmi központjában, Németország

A múlt év végén a KEDPlasma átvitte  német gyűjtőközpontját Fürthben egy, a város szívében.található vadonatúj épületbe. A német KEDPlasma csapata nagyvonalú plazmadonorait immáron egy világosabb, tágasabb és kényelmesebb helyen tudja fogadni a „Neue Mitte Fürth [Új Fürthi Központ]” második emeletén, a Hallstrasse 9. szám alatt.

Az új központ jelenleg 26 ággyal rendelkezik, de teljes kapacitása 46 ágy. Az első év során várhatóan 46.000 donációt fog begyűjteni: ez a mennyiség fedezni képes az éves kezelését több mint 350 primer immunhiányban szenvedő betegnek és majdnem 40, A-típusú hemofíliában szenvedő betegnek.

„Az új székhelynek köszönhetően Fürth lakosai egészen központi, és a célnak sokkalta megfelelőbb helyen adományozhatnak plazmát. A hozzájárulásuk nélkülözhetetlen segítség az életmentő plazma alapú terápiák  biztosításához az egyre növekvő számú betegek részére, kiknek terápiás szükségleteit a Kedrion Biopharma német csapata szolgálja ki.” nyilatkozta Dr. Stephan Walsemann, a KEDPlasma Germany ügyvezetője.

A KEDPlasma „Neue Mitte Fürth” központ nyitóünnepségét a Hallstrasse 9. szám alatt fogják tartani január 18-án, 14 órai kezdettel. Lehetőség nyílik majd a létesítmény bejárására, illetve a plazmaadományozási folyamat megtekintésére is. Az eseményen részt fog venni többek között a Kedrion Biopharma Plazma Üzletágának elnöke, Andrea Marcucci, Dr. Stephan Walsemann, valamint Fürth polgármestere, Markus Braun.További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!