Az olasz Kedrion Biopharma tovább erősíti jelenlétét az Egyesült Államokban

A Kedrion Biopharma kizárólagosan forgalmazhat az Egyesült Államokban egy 10%-os intravénás, folyékony immunglobulin koncentrátumot (IVIg), amellyel az elsődleges immunhiányokat (Primer Immundeficiencia, PI) kezelik. Ezzel a termékkel a Castelvecchio Pascoli-i (Lucca) cég, amely Olaszországban piacvezető, és világszinten is az 5. legjelentősebb gyártó  a plazma alapú termékek szektorában, tovább bővítheti saját immunglobulin portfólióját az amerikai piacon.

Mindez egy, a Biotest AG (Dreieich, Németország) leányvállalatával, az amerikai Biotest Pharmaceuticals Corporation céggel  aláírt hét éves egyezmény eredménye.

A Kedrion Biopharma saját tevékenységét tizenegy évvel ezelőtt indította el az Egyesült Államokban, amikor megnyitott három plazmagyűjtő centrumot  – ma már tizenkettő van belőlük. Az évek során a vállalat tevékenysége egyre bővült az amerikai piacon, köszönhetően egy sor jelentős beruházásnak: így például a 2011-ben Melville-ben, New York államban megszerzett gyártó létesítménynek, ezt követően pedig egy, a hyperimmunglobulin forgalmazásával és gyártásával foglalkozó divízió megvásárlásának, amelyet a klinikai gyakorlatban már több mint fél évszázada használnak a magzati, újszülöttkori hemolitikus betegség (Hemolytic Disease of the Fetus and Newborn, HDFN) kezelésében.

A mostani megállapodás lehetővé teszi a Kedrion Biopharma részére, hogy tovább növelje saját forgalmát az USA-ban, amely jelen pillanatban a legfőbb piacot jelenti a Lucca-i cég számára (2014-ben 160 millió eurónak felelt meg a teljes, 466 milió eurós forgalomból). Mindez kihat továbbá a vállalat olaszországi működésére is, mivel már eldőlt, hogy a jövőben a gyártási folyamat egy szakasza (töltés) a Kedrion Biopharma Bolognana-ban (Lucca környékén) található gyárában történik majd.

„Ennek a megegyezésnek köszönhetően – fűzte hozzá Paolo Marcucci, a Kedrion Biopharma elnök-vezérigazgatója – nem pusztán lehetőségünk lesz arra, hogy  tovább növekedjünk a globális szinten legfontosabb piacunkon, hanem képesek leszünk piacvezetőként kiállni a ritka betegségek plazma alapú terápiás kezelése terén is. Ez egy olyan terület, melyen a Kedrion Biopharma fáradhatatlanul dolgozik egészen megalapítása óta, mindinkább partnerként  elköteleződve a betegszervezetek  mellett, azzal a végső célkitűzéssel, hogy minél jobban hozzáférhetővé tegye a kezelést azok számára, akiknek erre szükségük van.”

 További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!