Tudományos szimpózium a MANIT-on a Kedrion támogatásával

A Kedrion Biopharma továbbra is elkötelezett az immunhiányos neurológiai betegségek területén, az orvosi és tudományos közösség képzésének elősegítése és szakmai ismereteik folyamatos frissítése révén. A magyar szakemberek diagnosztikával, klinikai gyakorlattal és a lehetséges terápiákkal kapcsolatos szaktudásának elmélyítése céljából a Kedrion 2019-ben részt vett a Magyar Neuroimmunológiai Társaság kongresszusán – a terápiás terület egyik legjelentősebb hazai eseményén több mint 200 szakember képviseltette magát.

A Kedrion Biopharma tudományos szimpóziumára szeptember 27-én került sor dr. Varga Edina Tímea, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusának szakmai elnökletével. A Giovanni Antonini, a római La Sapienza egyetem  professzora által a CIDP diagnosztikájáról, illetve az abban rejlő kihívásokról tartott előadás közeli betekintést kínált a magyar szakértők számára az olasz CIDP-diagnosztika gyakorlatába.

A krónikus gyulladásos demielinizációs polineuropátia (CIDP) a perifériás idegek egy ritka betegsége, amely egyre erősödő érzékelésvesztéssel, gyengeséggel valamint a reflexek elvesztésével jár együtt. A betegség előfordulásának gyakorisága 0,8 – 8,4 / 100 fő. A CIDP-t kiváltó okok nem ismertek, bár ismertek az immunrendszer hibájából eredő patogenezist alátámasztó adatok.

A kongresszus remek fórumot teremtett a széleskörű tapasztalatcseréhez és a nemzetközi együttműködés elmélyítéséhez.További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!