Az első páciens már megkapta a kezelést a KIDCARES10 klinikai vizsgálat keretében

Harminc, 2-17 év közötti gyereket vontak be öt különböző európai országban

Az első páciens már megkapta a kezelést a Kedrion KIDCARES10 primer immunhiányos gyerekeket célzó klinikai vizsgálata keretében.

A KIDCARES10 elnevezés a KIg10 alkalmazását takarja gyermekek esetében (KIg10 in peDiatric subjects: effiCacy, sAfety and phaRmacokinEticS of a 10% IG).  Ez egy III. fázisú , nyílt elrendezésű, prospektív, multicentrikus vizsgálat a 10 százalékos intravénás immunglobulin (IVIg) hatékonyságát, biztonságosságát és farmakokinetikáját kutatja 2 és 17 év közötti, primer immunhiányos (PI) betegséggel érintett gyermekek esetében.

„Az elsődleges immunhiány miatt kezelésre szoruló betegek száma folyamatosan nő, mivel napjainkban az egészségügyi szakemberek egyre hatékonyabban képesek felismerni és diagnosztizálni ezt a ritka és súlyos betegséget” – mondta Claudio Pignata professzor, a nápolyi Dipartimento di Scienze Mediche Traslazionali – Università Federico II kórház kezelőorvosa, ahol – a KIDCARES10 kutatásban részt vevő intézményként – az első beteget kezelték. „A KIDCARES10 klinikai vizsgálat adatai rendkívül fontosak a gyermekeknél előforduló primer immunhiányos betegség még mélyebb megértéséhez. Nagy örömünkre szolgál, és büszkeséggel tölt el minket, hogy részt vehetünk e fontos vizsgálatban.”

Dr. Emilia Cirillo, a Claudio Pignata professzor által vezetett csoport egyetemi kutatója.

„A Kedrion Biopharma továbbra is elkötelezett amellett, hogy érdemben hozzájáruljon bizonyos ritka és súlyos betegségek tudományos hátterének alaposabb megértéséhez világszerte” – mondta dr. Novinyo Serge Amega, a Kedrion Biopharma Medical Affairs területének egyesült államokbeli vezetője. „A KIDCARES10 tanulmány egyértelmű bizonyítéka az elkötelezettségnek. Különösen örömteli, ha munkánkkal a primer immunhiánnyal diagnosztizált gyermekeken segíthetünk.”

A KIDCARES10 kutatás 30 páciens részvételével zajlik majd öt ország (Olaszország, Portugália, Magyarország, Szlovákia és Oroszország) összesen 18 kutatási helyén. Az eredményeket az Egyesült Államok gyógyszerhatósága, a Food and Drug Administration (FDA) felé továbbítják.

További információkért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a Kedrion-nal: [email protected]További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!