A Kedrion és az LFB iparági együttműködési megállapodást írt alá

A Kedrion és az LFB együttműködésének legfőbb célja, hogy növeljék az immunoglobulin (vérplazmaalapú terápiás készítmény) elérhetőségét a francia betegek számára.

Az együttműködés keretében a Kedrion immunglobulinokat állít elő Magyarországon az Etablissement Français du Sang által Franciaországban gyűjtött LFB-plazmából. A Kedrion által gyártott immunglobulint az LFB Franciaországba importálja, ezzel saját készleteit megnöveli; a készítményeket a francia egészségügyi hatóságok előírásainak megfelelően és azok ellenőrzése alatt bocsátják majd a francia kórházak rendelkezésére.

„Nagy örömünkre szolgál a Kedrionnal kötött megállapodás, amely lehetővé teszi számunkra, hogy kielégítsük a francia piac immunglobulin iránti növekvő igényeit, amelyre Franciaországban és szerte a világon egyaránt élénk kereslet mutatkozik” – hangsúlyozta Denis Delval, az LFB elnök-vezérigazgatója. „Együttműködésünk révén nagyobb mennyiségű immunglobulin érhető el a francia betegek számára.”

„Üdvözlöm az LFB-vel kötött együttműködési megállapodást, mivel az megoldást jelent a francia betegek számára” – mondta Paolo Marcucci, a Kedrion elnöke. Hozzátette: „A Kedrion egyetért az LFB értékeivel és küldetésével, mely a terápiás készítmények biztosítása súlyos és gyakran ritka betegségekben szenvedő betegek számára.”További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!