A Kedrion erősíti jelenlétét Észak-Amerikában

A Kedrion Biopharma bővíti tevékenységét Észak-Amerikában, és tovább erősíti elkötelezettségét a ritka betegségek gyógyítása iránt, a június 22-én a klinikai kutatásokra szakosodott és a Nasdaq tőzsdén is jegyzett (LMNL) kanadai Liminal BioSciences Inc. („Liminal BioSciences”) céggel kötött megállapodásnak köszönhetően.

A megállapodás értelmében a Kedrion felvásárolja a Liminal BioSciences kanadai Quebec-ben található plazmafeldolgozó üzemét, illetve az itt gyártásra kerülő terméket, az FDA (Food and Drug Administration) által jóváhagyott első, veleszületett plazminogén-hiány kezelésére szolgáló terápiás készítményt. Az 1-es típusú plazminogén-hiány (PLG) rendkívül ritka, szisztémás betegség.

Az ügylet két szakaszban zajlik: a Kedrion Biopharma felvásárolja a Liminal Biosciences tulajdonában lévő Prometic Bioproduction Inc. nevű vállalatot, így tulajdonjogot szerez a Laval-ban 135 munkatárssal működő üzemben.

Az ügylet lezárása (a terméklicenszek tulajdonjogát birtokló Liminal-leányvállalat, a Prometic Biotherapeutics Inc. (PBT) Kedrion által történő felvásárlása) bizonyos feltételek PBT általi teljesítéséhez kapcsolódik.

Szintén a tranzakció részeként, még május 21-én a Kedrion a Liminal BioSciences-től két, Amherstben (New York, USA),illetve Winnipegben (Manitoba, Kanada) található plazmagyűjtő központot is megvásárolt.

„Az ügylet – nyilatkozta Paolo Marcucci, a Kedrion elnöke – további lehetőséget jelent vállalatunk jövőbeni növekedésére: még nagyobb mennyiségű plazmához biztosít azonnali hozzáférést számunkra, erősíti globális jelenlétünket Kanadában, de mindenekelőtt hatékony terápiás készítménnyel gazdagítja termékportfóliónkat. Ez újabb bizonyítéka a Kedrion elkötelezettségének a ritka és rendkívül ritka betegségek elleni küzdelem, illetve az árva gyógyszerek iránt.

„Ez a megállapodás fontos lépés a vállalat észak-amerikai pozíciójának megerősítése felé –

 jelentette ki Val Romberg, a Kedrion vezérigazgatója –, különösen az USA-ban történő növekedés irányába, ami a gyártás megkezdését követően a készítmény elsődleges végfelhasználói piacát jelenti majd. Örömmel tölt el bennünket, hogy a készítményt elérhetővé tehetjük a betegek számára – ez a fejlesztés tovább erősíti a Kedrion mint a betegek szolgálatában álló vállalat szerepét.”További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!