Kedrion-Kamada együttműködés a Covid-19 elleni immunglobulinért

•         a Kamada a termékfejlesztésért, az előállításért, a klinikai vizsgálatokért, a hatósági engedélyeztetésért, valamint a forgalmazásért felel azokban az országokban, ahol a Kedrion nincs jelen

•         a Kedrion feladata a koronavírus-fertőzésből kigyógyult betegek plazmájának gyűjtése és rendelkezésre bocsátása, a klinikai vizsgálatok elősegítése, valamint a termék forgalmazása az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában és Dél-Koreában

 

Rehovot (Izrael), Castelvecchio Pascoli (Olaszország), 2020. április 27. – az emberi vérplazmából terápiás készítményeket előállító két jelentős biotechnológiai vállalat, a Kamada Ltd. (NASDAQ & TASE: KMDA) és a Kedrion Biopharma ma jelentette be globális együttműködését egy, a SARS-COV-2 elleni plazmaalapú poliklonális immunglobulin (IgG)  – a koronavírussal fertőzött betegek egyik lehetséges kezelési módja – fejlesztésére, előállítására és forgalmazására vonatkozóan. A bejelentést már több, egymástól függetlenül kiadott tájékoztatás is megelőzte mindkét cég részéről, hasonló  termék fejlesztésével kapcsolatban. A szóban forgó terápiás készítmény a Kamada tulajdonában lévő technológia felhasználásával kerül kifejlesztésre és gyártásra.

A megállapodás értelmében a Kedrion biztosítja a gyógyult betegek által adományozott és a KEDPLASMA központjaiban gyűjtött vérplazmát, illetve – a szükséges engedélyek birtokában – felel majd a termék forgalmazásáért az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában és
Dél-Koreában. A Kamada feladata a termékfejlesztés, a gyártás, a klinikai vizsgálatok elvégzése
(a Kedrion támogatásával) és a készítmény hatósági engedélyeztetése. Emellett a Kamada foglalkozik a forgalmazással is azokban az országokban, ahol a Kedrion nincs jelen. A Kínát érintő kereskedelmi jogokat a két vállalat közösen gyakorolja.

Az együttműködés elsődleges célja a kezelés biztosítása különféle klinikai programok révén elsőként olasz, izraeli és egyesült államokbeli betegek számára, majd a fejlesztés és a forgalmazás kiterjesztése más országokra is.

“A jelenlegi globális koronavírus-járványra reagálva a Kedrion és a Kamada azonnal és közösen állították csatasorba erőforrásaikat egy nagy valószínűséggel biztonságos és hatékony terápia kifejlesztése és előállítása érdekében” – erősítette meg Paolo Marcucci, a Kedrion vezérigazgatója. “Nagy örömünkre szolgál az újabb együttműködés a Kamada-val, akikkel egyébként közösen dolgozunk a veszettség kezelésére szolgáló KEDRAB nevű immunglobulin készítményen. A plazmaalapú terápiás készítmények területén szerzett tapasztalat mindkét vállalat számára szilárd alapot teremt az immunglobulinból előállított koronavírus-fertőzés elleni gyógymód rövid időn belül történő kifejlesztéséhez, előállításához és forgalmazásához. Meggyőződésünk, hogy ez nagyszerű lehetőséget jelent a további fejlődésünkhöz úgy, hogy tevékenységünk középpontjában mindvégig a betegek állnak.”

„A SARs-COV-2 ellenszeréül szolgáló poliklonális immunglobulin kifejlesztését már elkezdtük, hamarosan a klinikai vizsgálathoz szükséges készítmények gyártását is elindítjuk. Biztos vagyok benne, hogy a közös munka a Kedrion-nal, a plazmagyűjtés és plazmaalapú terápiák egyik vezető piaci szereplőjével meggyorsítja a termékfejlesztést és a nemzetközi piacokon történő forgalmazást is” – mondta Amir London, a Kamada vezérigazgatója. ”Sikeres együttműködésünk a KEDRAB kapcsán azt mutatja: mindkét vállalatban kivételes képességek rejlenek. Örömmel tekintünk az újabb gyümölcsöző együttműködés elé, amely tovább mélyíti munkakapcsolatunkat és gyarapítja mindkét vállalat szakmai tapasztalatát.”

A  Kamada és a Kedrion így tovább bővíti az eddig a KEDRAB okán fennálló kooperációt. A KEDRAB az FDA által engedélyezett, veszettség kezelésére szolgáló plazmaalapú humán immunglobulin, amelyet az Egyesült Államokban 2018 áprilisában kezdtek el forgalmazni, a két vállalat közötti stratégiai szállítási és értékesítési megállapodás alapján.

Fontos kiemelni: egyelőre nincs rá biztosíték, hogy a SARs-COV-2 kezelésére szolgáló immunglobulin fejlesztése és gyártása a remélt rövid időn belül megtörténik, illetve hogy olyan biztonságos és hatékony ellenszert sikerül elállítani, amely a hatósági engedélyt is megkapja.További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!