Új vezérigazgatót nevezett ki a Kedrion

A Kedrion SpA Igazgatótanácsa az amerikai Val Romberget nevezte ki a vállalat új vezérigazgatójává.

Romberg jelentős tapasztalattal rendelkezik a gyógyszeripar, ezen belül az emberi vérplazmából előállított terápiás készítmények területén. Legutóbbi pozíciójában a CSL Behring, a világ vezető vérplazma alapú gyógyszereket gyártó vállalatának gyártásért felelős alelnökeként dolgozott.

Az eredetileg kémikus végzettségű szakember emellett fontos pozíciókat töltött be a kutatás és fejlesztés területén, és olyan jelentős vállalatoknál dolgozott, mint a West Pharmaceutical Services vagy az Aventis Behring.

„Nagyon örülök, hogy Val elfogadta a megbízatást. A vérplazma alapú készítmények területén szerzett tapasztalata és szakértelme a legjobb garancia a stratégiai terveinkben szereplő kihívások kezelésére és a vállalat jövőbeni növekedésének biztosítására " – nyilatkozott a kinevezés kapcsán Paolo Marcucci, aki a vállalat elnökeként a stratégiáért, üzletfejlesztésért és intézményi kapcsolatokért felel majd.

„Örömmel csatlakozom a Kedrionhoz, ahhoz a vállalatcsoporthoz, amely létfontosságú terápiás készítményeket állít elő és forgalmaz világszerte. Nagy lelkesedéssel tölt el, hogy figyelemmel kísérhetem a Covid-19 elleni terápia kifejlesztésére létrehozott projektet, amelyben a Kedrion a New York-i Columbia Egyetem Irving Orvosi Központjával és az izraeli Kamada céggel dolgozik együtt"- mondta el a Kedrion új vezérigazgatója.

"A Kedrion által az évek során eddig megtett út nagy lendületet ad a nemzetközivé válás felé például az Egyesült Államokban, ugyanakkor továbbra is felelősséget jelent Olaszország és az olasz egészségügyi rendszer iránt. Val Romberg folytatja a megkezdett utat, amelyhez az Igazgatótanács és a Kedrion valamennyi részvényesének teljes támogatását élvezi. Rendkívül inspiráló számomra a közös feladat, hogy együtt nyissunk új fejezetet vállalatunk életében” – fűzte hozzá Marcucci.

 További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!