A Kedrion Biopharma büszkén ünnepli 20. születésnapját.

Immár két évtizede változatlanul elkötelezettek vagyunk a betegek támogatása iránt.

A Kedrion gyökerei messzire nyúlnak vissza. Akár úgy is fogalmazhatunk: a Kedrion már jóval azelőtt növekedésnek indult, minthogy hivatalosan is létrejött volna – még az 1950-es évek első felében, amikor Guelfo Marcucci kis gyógyszeripari laboratóriumot alapított Pisa-ban.

Az alapokból egyre nagyobb, emberi vérből és vérplazmából terápiás készítményeket előállító vállalatok nőttek ki egészen 2001-ig, amikor a Marcucci család e vállalatok összevonásával megalapította a Kedrion-t.

Az  alapokat az olasz egészségüggyel kialakított együttműködés jelentette: az olasz tartományokban gyűjtött emberi vérplazmából terápiás készítményeket állítottunk elő és bocsátottunk az olasz egészségügy rendelkezésére.

A Kedrion – akár egy fa – egyre nagyobbra nőtt és egyre tovább terjeszkedett. 2004-ben megnyitottuk első saját plazmagyűjtő központunkat az Egyesült Államokban. 2008-ban a gödöllői üzem, illetve egy plazmagyűjtő központ felvásárlásával megalapoztuk piaci jelenlétünket Magyarországon is. 2011-ben újabb jelentős lépést tettünk a melville-i (New York) telephely megszerzésével, amelynek eredményeképpen az USA vált az egyik legfőbb és legdinamikusabban növekvő piacunkká. 2012-ben valamennyi plazmagyűjtő központunkat a KEDPLASMA nevet viselő, újonnan megalakult leányvállalatunkban egyesítettünk.

Miközben a Kedrion Biopharma jelentős mértékű külső befektetésre és érdekeltségekre tett szert, a Marcucci család továbbra is központi szerepet tölt be a vállalat életében. Öt gyártóhelyünkkel és 2500 munkatársunkkal ma az emberi vérplazmaalapú terápiás készítmények piacának ötödik legnagyobb szereplője vagyunk a világon. A 2021-es év végére terveink szerint 30 plazmagyűjtő központtal rendelkezünk, termékeinket pedig világszerte mintegy száz országban forgalmazzuk.

A Kedrion mindmáig a székhelyéül szolgáló toszkán vidék stabil családi értékeit vallja magáénak. Miközben a vállalat a betegek és az innováció iránt elkötelezett globális vállalattá nőtte ki magát, továbbra is szem előtt tartja a helyi közösségeket és bolygónk jövőjét egyaránt.

Húsz év. Történetünk olyan hídhoz hasonlít, mely Olaszországból kiindulva ma már az egész világon átível. Hasonló utat jár be küldetésünk is: hidat építünk donorok és betegek, vérplazma és terápia, kétségbeesés és remény között.