A Kedrion plazmagyűjtő központjai részesülnek elsőként nemzetközi minősítésben Magyarországon

A Kedrion Biopharma leányvállalata, a Plazmaferezis Állomás Kft. (a továbbiakban: PFÁ), magyarországi plazmagyűjtő központjai kapcsán megkapta az International Quality Plasma Program (Nemzetközi Minőségi Plazma Program, IQPP) minősítést a Plasma Protein Therapeutics Association (PPTA) nevű nemzetközi szervezettől.  Ez a három központ – melyek közül kettő Budapesten, egy pedig Debrecenben van – jelentik az első IQPP-minősítést szerzett központokat az országban.
 
A minősítés odaítélését szigorú ellenőrzés előzte meg egy független harmadik fél részéről, aki igazolta azon önkéntes normák meglétét, melyek a legmagasabb szintű minőséget és biztonságot jelentik az emberi eredetű plazma esetében.
A PPTA alelnöke, Joshua Penrod Source a következőképpen nyilatkozott: „Gratulálunk a Plazmaferezis Állomás Kft-nek ezen megkülönböztető minősítés megszerzéséhez, ami demonstrálja, mennyire elkötelezte magát a plazma minősége és biztonsága mellett.”
Komlódi Gabriella, a Plazmaferezis Állomás ügyvezető igazgatója megjegyezte: „Tekintettel arra, hogy a begyűjtött plazma végül a magyar páciensek egészségét és jólétét szolgálja, a Kedrion csoport részeként magasra tettük a lécet, és mindenképpen szerettünk volna megfelelni az IQPP követelményeinek. Bármit teszünk is, jól akarjuk csinálni.”

Szerte a világban vannak olyanok, akik vérzéses megbetegedésük, immunproblémáik, vagy egyéb betegségeik, sérüléseik miatt életmentő plazmaproteines terápiára szorulnak. A PFÁ magáénak vallja a Kedrion küldetését, melynek fényében folyamatosan növeli a plazma minőségével és biztonságával szembeni elkötelezettségét, végig a donortól a páciensig vezető úton.További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!