A Kedrion Biopharma megerősíti jelenlétét az orosz piacon

Nikolay Semenov, a Nacimbio ügyvezető igazgatója (National Immunobiological Company, RosTECH csoport) és Maria Lina Marcucci, a Kedrion Biopharma igazgatótanácsának tagja, valamint a Sestant Internazionale Spa elnöke, amely a Kedrion többségi részvényese, ma aláírtak egy joint venture egyezséget, melynek értelmében a Castelvecchio Pascoli-i központú cég fog együttműködni a kirovi orosz üzem újraindításában, amely plazma alapú gyógyszereket gyárt.

A két cég közti egyezség tervei szerint a létesítmény 2019-re válik működőképessé, amikorra várhatóan befejeződnek a felújítási munkálatok, a gyártáshoz szükséges új berendezések telepítése, illetve minden egyéb tevékenység – ideértve a tapasztalat, a szaktudás és a technológia átadását a Kedrion részéről a Nacimbio-nak.

"Jelenleg a vérkészítmények területén Oroszország több mint 90%-ban a külföldi behozataltól függ. 2019-ben ugyanakkor, az elkészülés bekövetkeztével, a kirovi létesítmény évente 600 tonna plazmát fog tudni feldolgozni" – jelentette ki a Nacimbio ügyvezető igazgatója, Nikolay Semenov. A kirovi gyár teljes kapacitásával az Orosz Föderáció képes lesz maradéktalanul kielégíteni az ország albumin, immunglobulin és IX-es faktor igényét; a VIII-as faktor igényének pedig 15 százalékát lenne képes lefedni. "Hazánkban először válnánk képessé arra, hogy a plazmaszármazékok teljes gyártási ciklusát kezelni tudjuk a szektor legszigorúbb szabványainak megfelelően. A kirovi gyártóhely stratégiai jelentőséggel bír az orosz egészségügyi program szempontjából, amely jelen pillanatban nagymértékben függ a vér és vérszármazékok importjától a hemofíliás és az onkológiai betegek kezeléséhez, valamint a sebészeti beavatkozásokhoz is. Kirovban körülbelül 4 milliárd rubelt fogunk befektetni."

"A ma aláírt egyezség egy jelentős együttműködés előkészületét jelenti a Kedrion Biopharma számára" – jelentette ki Paolo Marcucci, elnök és CEO – "és újabb mérföldkövet jelent nemzetközi növekedési programunkban." Egy olyan cég számára, amely évről évre fokozni tudta jelenlétét a globális piacon, 2015-ben elérvén, hogy árbevételének több mint kétharmadát külföldi bevételei képezik, az Orosz Föderáció piaca rendkívüli jelentőséggel bír: a nemrég elindított nemzeti önellátás programja az életmentő gyógyszerek terén, amelyben a mi jövőbeli partnerünk, a Nacimbio a főszereplők között van, tovább növeli majd a plazma alapú gyógyszerek felhasználását, és ennélfogva mind elérhetőbbé teszi a terápiát a betegek számára."

 További információért írjon a következő címre: [email protected]
error: Content is protected !!