Ön most elhagyja a Kedrion vállalati oldalát. Előfordulhat, hogy Az Ön által kiválasztott weboldalon rendelkezésre álló információk nem felelnek meg az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek reklámozását szabályozó EU-s jogszabályoknak, illetve a kifejtett vélemények sem feltétlenül tükrözik a vállalat álláspontját, vagy nincsenek a vállalat által jóváhagyva.
NEM
IGEN

Az emberi vérplazma az az alapanyag, amin a Kedrion valamennyi tevékenysége alapul.  Plazma nélkül nem tudnánk segíteni az embereknek, és munkát sem tudnánk adni nekik. Legfontosabb tevékenységeink megismeréséhez elegendő azt az utat követni, amit a plazma a donortól a recipiensig megtesz. Ezen az úton haladva mindvégig a legszigorúbb egészségügyi és biztonsági szabványoknak felelünk meg.

Kedrion négy gyártóhellyel rendelkezik: a HUMAN BioPlazma gödöllői üzemén kívül kettővel Olaszországban (Bolognana-Lucca és Sant'Antimo-Nápoly), valamint eggyel az Egyesült Államokban (Melville (NY)).

 

PLAZMAGYŰJTÉS

A plazmát több forrásból szerezzük be. A Kedrion az Egyesült Államokban működtet plazmagyűjtő központokat, e mellett harmadik féltől is vásárol plazmát. Olaszországban a plazmát donorok adományozzák a társadalombiztosítási rendszeren keresztül a donorszervezetekkel együttműködve.

FRAKCIONÁLÁS

A plazma számos komponenssel rendelkezik, melyeket el kell választani egymástól annak érdekében, hogy súlyos, gyakran ritka betegségekre jól használható terápiás készítményeket  állíthassunk elő. Ezen komponensek egymástól való elválasztását frakcionálásnak nevezzük. Magyarországon ezt a tevékenységet a gödöllői gyártóhelyen végezzük.

KÉSZTERMÉK GYÁRTÁS

Miután megtörtént a plazma különböző összetevőinek egymástól való elválasztása, az így nyert frakciók további feldolgozáson mennek keresztül, hogy belőlük számos rendellenességre, így például a hemofíliára vagy különféle autoimmun-betegségekre terápiás lehetőséget jelentő gyógyszereket lehessen előállítani.  Ezt a munkát a legkorszerűbb gyáregységekben végezzük a Kedrion által végzett minőségellenőrzés mellett, ami megfelel a legszigorúbb nemzetközi előírásoknak, sőt, néhány esetben meg is haladja azokat.  A késztermékek csomagolása ugyancsak szigorú szabályozás és biztonsági intézkedések mellett történik, így azok a folyamat végén készen állnak a forgalmazásra.  A Kedrion késztermékeket előállító üzemei Olaszországban találhatók.

MARKETING

Igen jelentős azoknak a száma, akik plazma alapú terápiás ellátást igényelnek, és ez a szám meghaladja az erre épülő iparág jelenlegi kapacitásait.  Mindazonáltal mind a betegeknek, mind pedig az őket kezelő egészségügyi szakembereknek tudniuk kell, milyen termékek állnak rendelkezésre.  Ennek megfelelően a marketing osztály elsődleges feladata a tájékoztatás, így szakemberei szoros kapcsolatot tartanak fenn a közintézményekkel szerte a világon.

FORGALMAZÁS

A plazma alapú termékek forgalmazása korántsem egyszerű feladat. Csomagolásuk és szállításuk során szigorú ellenőrzésen és környezetvédelmi vizsgálaton kell átesniük.  A Kedrion mindezen eljárások vonatkozásában egyrészt elvárja, másrészt pedig biztosítja is a szükséges átfogó képzést, és tapasztalatait folyamatosan megosztja partnereivel.  A Kedrion garanciát vállal arra, hogy termékei szállítása szabályszerű kezelés és biztonság mellett zajlik a szerződésben foglaltaknak megfelelően.

 

KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS

A kutatás-fejlesztés kerekei sosem pihennek, a plazmadonoroktól a páciensig tartó folyamat során állandóan munkában vannak.  Az új terápiákra irányuló preklinikai és klinikai vizsgálatoktól a meglévő termékek hatékonyságának fejlesztésére irányuló erőfeszítéseinkig minden lehetőt megteszünk, hogy segítsünk azokon, akiknek plazma alapú termékekre van szükségük.  Folyamatosan működtetünk egy úgynevezett Globális Minőségbiztosítási programot, melynek célja a termékek minőségének és biztonságának garantálása, mely sikeréhez részben a farmakovigilancia protokoll által tudomásunkra jutott információk is hozzásegítenek.

Fejlesztések a ritka betegségek kezelésében (orphan drug). Egyes ritka betegségeket az angol nyelv az „árva” jelzővel illeti, mivel azokat gyakran elkerüli a gyógyszergyártó cégek figyelme, azaz „nem fogadják őket örökbe”.  Ezekben az esetekben a potenciális eladások tükrében egyszerűen nem lehet arra számítani, hogy a kutatás és fejlesztés költségei megtérülnek. A fogalom a különböző országokban eltérő definíciókkal rendelkezik, de számos ország már kidolgozott olyan irányelveket, melyek kifejezetten az ilyen betegségeket megcélzó gyógyszerek (azaz az ún. „orphan drug”-ok) kifejlesztésére vonatkoznak. A Kedrion számára az ilyen ritka betegségek fókuszba állítása egyszerre képvisel kihívást és lehetőséget.  A pénzügyi kihívást ugyanis kiegyensúlyozza annak a lehetősége, hogy megvalósíthatjuk álmainkat, hogy bátoríthatjuk a kutatók és az üzleti világ közti együttműködést, ösztönözvén egyfajta globális jövőképet.