Ön most elhagyja a Kedrion vállalati oldalát. Előfordulhat, hogy Az Ön által kiválasztott weboldalon rendelkezésre álló információk nem felelnek meg az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek reklámozását szabályozó EU-s jogszabályoknak, illetve a kifejtett vélemények sem feltétlenül tükrözik a vállalat álláspontját, vagy nincsenek a vállalat által jóváhagyva.
NEM
IGEN
About Kedrion - Front Image

Farmakovigilancia

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO meghatározása szerint a farmakovigilancia „a gyógyszermellékhatás illetve egyéb gyógyszerhez kapcsolódó problémák felismerésének, értékelésének, megértésének, valamint megelőzésének tudományát és az ahhoz kapcsolódó tevékenységeket foglalja magában”.

MELLÉKHATÁS

Mellékhatásnak nevezzük a gyógyszer által kiváltott  káros  és nem kívánt hatást, mely eredhet:

  • gyógyszerek szokásos adagolása során a forgalomba hozatali engedély szerinti alkalmazásból
  • a forgalomba hozatali engedélyben nem szereplő felhasználásból eredő káros nem kívánt hatások, beleértve a túladagolást, az indikáción túli alkalmazást, a téves, helytelen alkalmazást, valamint a gyógyszerelési hibákat
  • foglalkozás körében bekövetkező  mellékhatás

Hogyan és kinek jelezzük a mellékhatásokat

Felkeresheti közvetlenül az illetékes hatóság farmakovigilanciai oldalát a mellékhatás bejelentéséhez.

Amennyiben közvetlenül a HUMAN BioPlazmát szeretné tájékoztatni valamely, készítményünkkel kapcsolatos mellékhatásról, kérjük, töltse ki a lenti űrlapot:

A beteg adatai (azé a személyé, aki a nemkívánatos eseményt megtapasztalta)

A gyógyszerkészítmény adatai

A nemkívánatos esemény leírása

Egyéb kérdések

Adatainak feldolgozása kapcsán a HUMAN BioPlazma  teljes mértékben az adatvédelem nemzetközileg elfogadott normái szerint jár el. Ezzel együtt a HUMAN BioPlazma megbizonyosodik arról, hogy dolgozói szigorú biztonsági és titoktartási normáknak felelnek meg.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.