Ön most elhagyja a Kedrion vállalati oldalát. Előfordulhat, hogy Az Ön által kiválasztott weboldalon rendelkezésre álló információk nem felelnek meg az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek reklámozását szabályozó EU-s jogszabályoknak, illetve a kifejtett vélemények sem feltétlenül tükrözik a vállalat álláspontját, vagy nincsenek a vállalat által jóváhagyva.
NEM
IGEN
About Kedrion - Front Image

Donorok

A kutatástól a gyártásig egy valami áll a Kedrion valamennyi tevékenységének középpontjában: a plazma.  Azonban ez a „nyersanyag”, ez a „természetes erőforrás” nem bányászat, desztillálás vagy gyártás eredményeképpen érhető el.  A plazmát emberek adják.  A donorok.  Ők olyan önkéntesek, akik értékes ajándékot adnak másoknak - akiket nem is ismernek -, hogy így azoknak jobb életük lehessen.

MIÉRT LESZ VALAKIBŐL DONOR?

Kedrion editorial media

Miért adnak plazmát a donorok? A donorok sokféle indokkal adományoznak. Vannak, akiknek a barátjuknak vagy rokonuknak van szüksége plazma-alapú gyógyszerre vagy terápiára, mások akár maguk szorulnak ilyen készítményekre. Megint mások úgy érzik, hogy így lehetnek aktív tagjai a társadalomnak.

PLAZMAGYŰJTÉS

Kedrion editorial media

1975 óta A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet arra kér minden országot, hogy érjenek el az önellátás szintjére a vér és a vérkészítmények tekintetében, beleértve a plazmát is. Az Európai Unió ezt a célkitűzést saját irányelvvel erősítette meg 1989-ben, ami „Az emberi vérrel és emberi plazmával kapcsolatos önellátás a Közösségen belül” címet viseli.  A Kedrion határozottan támogatja ezt a célkitűzést. Büszke arra, hogy az önellátást szem előtt tartó olasz és magyar egészségügyi rendszerek partnere lehet, és elkötelezte magát amellett, hogy más országoknak is segít ezen cél elérésében. 

KEEP LIFE FLOWING

Kedrion editorial media

Hogyan segíthetjük biztosítani a megfelelő plazmaellátottságot úgy, hogy az mindenütt megfeleljen az emberek igényeinek? Miként járulhatunk hozzá ahhoz, hogy mindenütt elérjük az önellátás kapcsán megfogalmazott célkitűzést? A Kedrion az adományozás megkönnyítésével, kényelmessé és biztonságossá tételével azon dolgozik, hogy növelje a résztvevő donorok számát. Ehhez kapcsolódóan arról is tájékoztatja a donorokat, hogy donációjuk miként is biztosítja a hőn áhított folyamatosságot.

A KEDRION számos plazmagyűjtő központtal rendelkezik az USA-ban.