Ön most elhagyja a Kedrion vállalati oldalát. Előfordulhat, hogy Az Ön által kiválasztott weboldalon rendelkezésre álló információk nem felelnek meg az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek reklámozását szabályozó EU-s jogszabályoknak, illetve a kifejtett vélemények sem feltétlenül tükrözik a vállalat álláspontját, vagy nincsenek a vállalat által jóváhagyva.
NEM
IGEN
About Kedrion - Front Image

Donorok

A kutatástól a gyártásig egy valami áll a Kedrion valamennyi tevékenységének középpontjában: a plazma.  Azonban ez a „nyersanyag”, ez a „természetes erőforrás” nem bányászat, desztillálás vagy gyártás eredményeképpen érhető el.  A plazmát emberek adják.  A donorok.  Ők olyan önkéntesek, akik értékes ajándékot adnak másoknak - akiket nem is ismernek -, hogy így azoknak jobb életük lehessen.

MIÉRT LESZ VALAKIBŐL DONOR?

Kedrion editorial media

Miért adnak plazmát a donorok? A donorok sokféle indokkal adományoznak. Vannak, akiknek a barátjuknak vagy rokonuknak van szüksége plazma-alapú gyógyszerre vagy terápiára, mások akár maguk szorulnak ilyen készítményekre. Megint mások úgy érzik, hogy így lehetnek aktív tagjai a társadalomnak.

PLAZMAGYŰJTÉS

Kedrion editorial media

1975 óta A WHO, azaz az Egészségügyi Világszervezet arra kér minden országot, hogy érjenek el az önellátás szintjére a vér és a vérkészítmények tekintetében, beleértve a plazmát is. Az Európai Unió ezt a célkitűzést saját irányelvvel erősítette meg 1989-ben, ami „Az emberi vérrel és emberi plazmával kapcsolatos önellátás a Közösségen belül” címet viseli.  A Kedrion határozottan támogatja ezt a célkitűzést. Büszke arra, hogy az önellátást szem előtt tartó olasz és magyar egészségügyi rendszerek partnere lehet, és elkötelezte magát amellett, hogy más országoknak is segít ezen cél elérésében. Bár egyes országokban a donorok az eljárásra fordított idejükre tekintettel némi ellenszolgáltatásban részesülnek, ez semmiképpen sem nevezhető valódi ösztönző erőnek. Az emberek egyszerűen örülnek, ha adományozhatnak.  Magyarországon a donorok önkéntesek, akik kompenzációban részesülnek a plazmaadással eltöltött idejükért.

KEEP LIFE FLOWING

Kedrion editorial media

Hogyan segíthetjük biztosítani a megfelelő plazmaellátottságot úgy, hogy az mindenütt megfeleljen az emberek igényeinek? Miként járulhatunk hozzá ahhoz, hogy mindenütt elérjük az önellátás kapcsán megfogalmazott célkitűzést? A Kedrion az adományozás megkönnyítésével, kényelmessé és biztonságossá tételével azon dolgozik, hogy növelje a résztvevő donorok számát. Ehhez kapcsolódóan arról is tájékoztatja a donorokat, hogy donációjuk miként is biztosítja a hőn áhított folyamatosságot.

A KEDRION több plazmagyűjtő központtal rendelkezik az USA-ban és Magyarországon.