Ön most elhagyja a Kedrion vállalati oldalát. Előfordulhat, hogy Az Ön által kiválasztott weboldalon rendelkezésre álló információk nem felelnek meg az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek reklámozását szabályozó EU-s jogszabályoknak, illetve a kifejtett vélemények sem feltétlenül tükrözik a vállalat álláspontját, vagy nincsenek a vállalat által jóváhagyva.
NEM
IGEN
HÍREK / VÁLLALATCSOPORT / .........

VÁLLALATCSOPORT - 22-07-2020

COVID-19. Együttműködés a Columbia University Irving MC és a Kedrion között

Kutatási együttműködési megállapodást kötött a Kedrion és a Columbia University Irving Medical Center a Kedrion és a Kamada Ltd. – plazmaalapú termékekkel foglalkozó vezető izraeli biotechnológiai vállalat –  által kifejlesztett új, COVID-19 elleni IgG-terápia kifejlesztésére és tesztelésére.

Az együttműködés keretében a Kedrion a COVID-19-ből felépült betegektől származó ún. konvaleszcens plazmát biztosít az egyetem számára, amelyet aztán az IgG-készítmény előállításához használnak fel. A Columbia végzi a plazma vírusfehérje-vizsgálatát, amelynek során ellenőrzik a hiperimmun immunoglobulinok semlegesítő képességét. 

Dr. Steven Spitalnik, a Columbia University Irving Medical Center klinikai laboratóriumainak orvosigazgatója egy interjúban elmondta, hogy a hiperimmun immunoglobulinok vizsgálatának és az eredmények elemzésének augusztus elejéig be kell fejeződnie, a klinikai vizsgálatokat pedig az FDA engedélyének függvényében tudják elkezdeni. 

"Az első mintákat egy héttel ezelőtt küldték el hozzánk. Reméljük, 1-2 hét múlva már ki tudjuk értékelni az első vizsgálatokat. Reményeink szerint ezt a harmadik negyedévben már az IgG terápia kiértékelése követi, amit aztán kórházi betegek és önkéntesek körében végzett klinikai vizsgálatok során alkalmaznak majd" – szolgált további részletekkel Dr. Spitalnik.

Az orvosigazgató hozzátette: reméli, ha a terápia megkapja az FDA jóváhagyását, azt be lehet adni a COVID-19 elleni küzdelem frontvonalában dolgozó egészségügyi szakembereknek – a Columbia University Irving Medical Center-ben vagy akár másutt is.

Paolo Marcucci, a Kedrion Biopharma vezérigazgatója elmondta: üdvözli a Columbia University Irving Medical Center-rel a COVID-19 elleni IgG-terápia fejlesztésének felgyorsítása érdekében létrejött együttműködést. "Büszkék vagyunk, hogy olyan projekten dolgozunk együtt a Columbia-val, mely a rászoruló betegeknek, sőt,  talán még a Columbia frontvonalban dolgozó egészségügyi szakembereinek is segíthet. Ez igazán csodálatos lenne" - mondta Marcucci.

 

Paolo Marcucci LeFontiTV-nek a témában adott interjújának megtekintéséhez kattintson ide.
Dr. Steven Spitalnik LeFontiTV-nek a témában adott interjújának megtekintéséhez kattintson ide.

 

További információért kérjük vegye fel a kapcsolatot: [email protected]